Καλωπιστικά ΦυτάΜεγάλη γκάμα από τα πιο όμορφα και υγιή καλλωπιστικά φυτά και βολβοί καλλωπιστικών από τα φυτώρια ΜΙΧΑΛΑΣ με έδρα στην Αμαλιάδα

Καλλιστήμονα

Ο Καλιστήμονας ή Μπουκαλόβουρτσα είναι γένος των αειθαλών αυστραλιανών θάμνων ή μικρών δέντρων. Στην κηποτεχνία χρησιμοποιείται πάντα λόγω της χρωματικής του εμφάνισης καθώς και για την άριστη συμπεριφορά του στις διάφορες συνθήκες.

Γαρδένια

Η Γαρδένια είναι γένος αειθαλών θάμνων καλλωπιστικού ενδιαφέροντος για τα ιδιαίτερα αρωματικά τους χαρίσματα στα λουλούδια. Απαιτούν το πλούσιο, τυρφώδες και όξινο χώμα.

Μπουκαμβίλια ή Βουκαμβίλια

Πολύγαλα (Polygala)

Το Πολυγάλα είναι γένος των πολυετή νοτιοαφρικάνικων θάμνων με ανοικτό πράσινο φύλλωμα και συνεχόμενη λιλά μωβ ανθοφορία. Χρησιμοποιείται στα υγρά αλλά καλά αποστραγγιγμένα χώματα και παραθαλάσσια μέρη.

Καρύδα (Κοκοφοίνικας)

Γιασεμί

Το Γιασεμί είναι γένος φυλλοβόλου ή αειθαλούς αναρριχητικού θάμνου με πολλά αρωματικά λουλούδια (κυρίως για πέργκολες).

Γαρύφαλλο

Το Γαρύφαλλο είναι γένος πολυετή φυτών που καλλιεργούνται για τα λουλούδια τους σε κήπους και βεράντες.

Λαντάνα

Η Λαντάνα είναι γένος αειθαλών πολυετών θάμνων που ανθίζουν σε πολλά εύθυμα χρώματα και χρησιμοποιούνται στις ήπιες περιοχές ως μπορντούρες ή θάμνοι εδαφοκάλυψης.

Μυρτιά

Η Μυρτιά είναι γένος των αειθαλών θάμνων μεσογειακής προέλευσης αρχοντικής σημασίας με αρκετά αρωματικά λουλούδια και φύλλα. Χρησιμοποιούνται στην κηποτεχνία ως φυτά μπορντούρας και σχήματος.

Βολβοί καλλωπιστικών φυτών