Αρωματικά ΦυτάΌλα τα αρωματικά φυτά από τα φυτώρια ΜΙΧΑΛΑΣ στην Αμαλιάδα. Ρίγανη, Δεντρολίβανο, Μέντα, Μαντζουράνα, Ιπποφαές.

Μεσογειακά αρωματικά φυτά

Ρίγανη

Η Ρίγανη είναι γένος των πολυετών θάμνων , με αρωματικά χαρίσματα και αυθεντικά μεσογειακά χαρακτηριστικά φυτών που αντέχουν στην λειψυδρία. Διακοσμητικά ταιριάζουν στους βραχόκηπους.

Δεντρολίβανο

Το Δεντρολίβανο είναι γένος των αειθαλών θάμνων, έντονα αρωματικό, με επαναλαμβανόμενη ανθοφορία και πλούσιο καλό φύλλωμα. Το Δεντρολίβανο αντιπροσωπεύει το καλύτερο της μεσογειακής βλάστησης ως φράκτες και για βραχόκηπους ακόμη και στα φτωχότερα χώματα.

Μέντα

Η Μέντα είναι ποώδες αρωματικό φυτό της οικογένειας των Χειλανθών, των εύκρατων περιοχών.

Μαντζουράνα

Η Μαντζουράνα είναι φυτό ποώδες, πολυετές ή διετές, με πολλές φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Γκότζι Μπέρι (Goji Berry)

Τα Γκότζι Μπέρι είναι φυλλοβόλα πολυετή φυτά, με ξυλώδη κορμό. Μπορεί να φαγωθούν ωμά ή να μαγειρευτούν.

Δάφνη Απόλλωνος – σπιράλ

Η Δάφνη Απόλλωνος είναι γένος αειθαλών δέντρων και θάμνων, που χρησιμοποιούνται ως μεσογειακές αρχοντικές μπορντούρες ή μεμονωμένα φυτά κλασικής αρχιτεκτονικής σημασίας.

Ιπποφαές

Το Ιπποφαές είναι θάμνος μετρίου ύψους, με αγκαθωτά κλαδιά και γκριζοπράσινο φύλλωμα. Θεωρείται ένα από τα πλέον ισχυρά θεραπευτικά φυτά!

Στέβια

Είναι ένα είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Χρησιμοποιείται ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία, αντί της ζάχαρης.

Αρόνια

Το θαμνώδες φυτό Αρόνια αναπτύσσεται σε υγρές περιοχές, χωρίς μεγάλες καλλιεργητικές απαιτήσεις. Ανήκει στα λεγόμενα Super Foods.

Βαλσαμόχορτο

Χαμηλή πολυετής πόα, με ξυλώδη κλαδιά και κατακίτρινα λουλούδια. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θεραπευτικό βότανο.